Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlama Ankara’da düzenlenen eylemle protesto edildi.

Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan ESP Genel Merkezi önünde toplanan gruplar, burada pankart açıp slogan attı. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de destek verdiği eyleme birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. Mithatpaşa Caddesi'nden yola çıkan grup, AKP Ankara İl Başkanlığına yürüyüşe geçti. Slogan Atarak yürüyen grubu AK Parti İl Başkanlığı önünde Çevik Kuvvet karşıladı. Burada basın açıklaması yapıldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında “Sabah Suruç’a varan genç yoldaşlarımız Kobani’ye geçmeden önce 150 kişilik bir grupla Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yapıyorlardı. Bu sırada basın açıklaması yapanların arasında patlayan bir bomba ile ölümsüzleştiler. Yaralıları hastaneye kaldırmak isteyen gruba ise polis su ve gaz ile müdahale etmiştir. İlk bilgilere göre 31 genç arkadaşımız ölmüştür. 100’den fazla kişi de yaralanmıştır. Devletin eli kanlıdır. Kadınların, çocukların, gençlerin, emekçilerin, ezilenlerin yanında herkesin kanı ile boyanmıştır.” denildi.

Burada konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Aslında katili de tanıyoruz, katledilenleri de tanıyoruz. Katledilenler bizim mazlumların, mağdurların, ezilen halkların, emekçilerin, kadının, geleceksizleştirilen lümpenleştirilen gençliğin her daim yanı başında duran insanlardı. Katledenler çok açık. Burada esas olarak hedeflenen insanlığın İkinci Dünya Savaşından beri neredeyse unuttuğu, enternasyonalist dayanışmanın yeniden vücut bulmasıdır. Esas yöneldikleri ve esas tahammül edemedikleri şey budur. Çünkü zulmün kaleleri ne kadar sağlam olursa olsun ne kadar görkemli gözükürse gözüksün dayanışma karşısında hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Bunun için 31 canımıza kıydılar, binlerce cana kıymakta bir an tereddüt etmedikleri gibi eğer bizler yan yana durmazsak yüz binlercesini de katletmekte bir an tereddüt etmeyeceklerdir.” dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de konuşma yaptığı açıklama sonrasında grup olaysız dağıldı.