Mersin'de, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 30 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı protesto için toplanan gruba av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu 2 kişi hafif yaralandı.

Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde bir grup, İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplandı. Yaklaşık 1000 kişilik grup, yolu trafiğe kapatıp sloganlar atarak protesto gösterisine başladı. Grup slogan atarken, parkın karşısında bulunan bir binadan kimliği belirsiz kişi tarafından av tüfeğiyle ateş edildi. Açılan ateş sonucu Akdeniz Göç-Der Eş Başkanı Reşat Aşan ile ismi henüz belirlenemeyen bir kişi hafif şekilde yaralandı. Aşan, olay yerine gelen ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralanının ise tedaviyi kabul etmeyerek olay yerinden ayrıldığı öğrenildi. Aşan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GRUP YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM ETTİ

Öte yandan protestocular ise yürüyüşlerini sürdürdü. Sloganlar atan kalabalık, HDP binası önüne geldi. Burada Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir ve HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman basın açıklaması yaptı. Oturma eylemi yapan grup, arkadaşlarının durumunu öğrenene kadar eylemlerini sürdürdü. Daha sonra arkadaşlarının durumunun iyi olduğunun öğrenilmesi üzerine kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.