Suruç’ta yaşanan bombalı terör saldırısında ölen ve yaralananlar arasında Eskişehir’den gidenlerin de bulunduğu belirtildi. Eskişehir’den giden grupta yer alan Alper Sapan’ın öldüğü, HDP’nin son seçimdeki Eskişehir vekil adaylarından Ceren Gökçe ile birlikte 4 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kobani’ye gidecek gruba düzenlenen bombalı saldırı Türkiye’yi yasa boğdu. Ölen ve yaralananlar arasında Eskişehir’den giden Alper Sapan ile HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olan Ceren Gökçe, yine Eskişehir’den üniversite öğrencileri Uğur Dar, Berkayhan Soybara, Sitem Gündüz, Zelal Yardımcı ve bir kişi daha bulunuyor.

HDP Eskişehir İl Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, Kobani’ye yardım için Eskişehir’den de insanların gittiğini söyledi. Uluçelebi, “Eskişehir’den bizim bildiğimiz kadarıyla 10 civarında genç gitmiş durumda. Biri HDP milletvekili adaylarımızdan Ceren Gökçe Tekin, bir tanesi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eskişehir Temsilcisi Uğur Dar. Bunun dışında Berkayhan Soybara isimli genç var. Buradan giden Alper Sapan isimli genç hayatını kaybetmiş. Olayda ağır yaralanan bir arkadaşımızın durumu ağırmış. Büyük yanıkları var, inşallah kötü haber almayız. Bu ülke için demokrasi istiyoruz, adalet istiyoruz, suçluların bulunmasını istiyoruz. Bu en sıradan demokratik bir hak, bir talep; bu karşılanmalı ve halk bu katliama sessiz kalmamalı, kalırlarsa suçlu olurlar çünkü. Biz suçlularımızla yüzleşmek istiyoruz. Bu bir suçtur, terör eylemidir, cinayettir.” dedi.