Şanlıurfa Suruç’ta Satıl ve Ziyaret köyleri arasındaki çıkan yangında 15 bin dönümlük arpa, buğday, mercimek tarlası kül oldu. Yangına itfaiyenin yanı sıra polis de TOMA’larla müdahale ederek söndürmeye çalıştı.

SURUÇ EMNİYETİ YANGINA İKİ TOMA ARACI İLE MÜDAHALE ETTİ

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Satıl, Kara, Tokacı, Yıldız, Uysalı, Yalınca, Hacı Ahmet, Ziyaret köylerinde çıkan yangında 15 bin dönümlük ekili arazi kül oldu. Elde edilen bilgilere göre Suruç’un 10 km batısında yer alan Satıl köyünde buğday ve arpa tarlalarında henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Küçük bir alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisi ile 15 bin dönümlük ekili alanda etkili olmaya başladı. Yangın, kısa bir sürede rüzgârın şiddetiyle de çevreye yayılarak diğer köylerdeki ekili arazilere sıçradı. Yangına kısa sürede müdahale eden Suruç Belediyesi İtfaiye ekipleri geniş alana yayılan yangını söndürmede yetersiz kalınca, Suruç emniyeti yangına iki TOMA aracı ile müdahale etti.

KADINLAR, TARLALARININ YANDIĞINI GÖZYAŞLARI VE AĞITLARLA İZLEDİ

Yangını haber alan ve tarlalarına gelen çiftçiler bir yıllık emeklerinin yandığını görünce sinir krizi geçirdi. Tarlalarının yandığını gözyaşları ve ağıtlarla izleyen kadınları sakinleştirmek yakınlarına düştü. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, 15 bin dönümlük ekili araziyi küle çeviren yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.