Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yol kapatarak eylem yapan, bir şirkete ait kamyonu ateşe veren PKK yandaşlarına yönelik Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü tutuklandı.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde PKK-KCK gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyette bulunan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Suruç– Aligör karayolunu Aligör mahallesinde, çöp konteynırlarını ateşe vererek yol kapatan ve seyir halindeki bir marketin kamyonunu yakan örgüt yandaşlarına yönelik operasyon düzenlendi. Suruç, Aligör mahallesinde 5, Üçpınar mahallesinde 3, olmak üzere toplam 8 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden S.K., M.E., Ö.G. ve V.K. isimli 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Haliliye ilçesi Kösecik mahallesinde ikamet eden Ö.Ç. isimli şahsın evinde uzun namlulu silah ve bu silaha ait mühimmat bulundurduğuna dair istihbari bilgi üzerine düzenledikleri operasyonda silah ele geçirildi. Operasyonda bir Kaleşnikof Piyade Tüfeği, iki Kaleşnikof Piyade Tüfeğine ait şarjör, 58 Kaleşnikof Piyade Tüfeğine ait fişek, bir tabanca şarjörü ve 55 tabanca fişeğinin ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan Ö.Ç. tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.