Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybeden, 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı açıklandı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na destek vermek isteyen HDP Parti Meclisi Üyesi Ferdane Kılıç, oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç ile birlikte Suruç'a gitmiş, dünkü saldırıda HDP Bursa milletvekili adayı Metin Kılıç'ın eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç hayatını kaybederken kızı Sinem Kılıç da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Acı haber üzerine Bursa'dan Suruç'a hareket eden Metin Kılıç, saldırıdan yaralı olarak kurtulan kızı Sinem Kılıç, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ve Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün ile birlikte cenazeleri bugün teslim aldı. Anne ve oğlunun cenazesinin bugün akşam saatlerinde Bursa'da olacağı belirtildi. Yarın saat 12.30'da HDP Bursa İl Başkanlığı önünde düzenlenecek törenin ardından cenazeler Kılıç ailesinin evine götürülecek. Ferdane ve Nartan Kılıç'ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak, cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HDP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PM üyemiz Ferdane Kılıç ve oğlu Nathan Kılıç'ı son yolculuklarına uğurlamak için yarın 12.30'da il binamız önünde yapılacak törene Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş da katılacak. Halklarımızı şehirlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz." denildi. Demirtaş'ın parti binası önündeki törene yetişememesi halinde camideki cenaze namazına katılacağı belirtildi.

Öte yandan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koçan'ın da işlemlerinin yetişmesi halinde yarın Mudanya'da toprağa verileceği belirtildi. Koçan ailesinin cenazeyi almak için Suruç'a hareket ettiği öğrenildi.