Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenazeleri Bursa’ya getirildi.

7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın Suruç'taki patlamada hayatını kaybeden HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri Bursa’ya getirildi.

Uçakla İstanbul’a getirilen cenazeler, ardından toprağa verilmek üzere Bursa’ya getirildi. Yolava’dan karayolu ile Bursa’ya getirilen cenazelerin geçeceği yol üzerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cenazeler, işlemlerinin yapılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Mezarlıklar Şube Müdürlüğü hizmet binasına getirildi. Burada partililer ve vatandaşlar tarafından gözyaşları ile karşılanan cenazeler, sloganlar işliğinde morga alındı.

Ferdane Kılıç’ın cenazesi bayanlar tarafından, oğlu Nartan Kılıç’ın cenazesi ise erkekler tarafından morga taşındı. Cenazelerin morga konulmasından önce baba Metin Kılıç başta olmak üzere yakınları, ellerini tabutun üzerine koyarak bir süre ağladı. Baba Metin Kılıç, burada taziyeleri kabul ederken gözyaşı döktü. Cenazelerin morga alınmasından sonra bir süre slogan atan grup, saygı duruşunun ardından dağıldı.

HDP PM üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç için yarın saat 12.30'da il binası önünde yapılacak törenin ardından önce evine götürülecek, daha sonra da anne ile oğlunun cenazesi ikindi namazını müteakip Nilüfer ilçesi Ataevler Şeyh Edibali Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

ARKADAŞIMIZIN ANISINA BİZ GİDECEĞİZ

Cenazelerin morga alınmasından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan HDP Bursa İl Eş Başkanı Kezban Dumlu, “Duygularımızı, acımızı anlatacak kelime bulamıyorum. Kelimelerin bittiği an bizim için. Acımız büyük, devrim şehitlerimizi her zaman bizim öncülerimiz olacak. Ama gerçek anlamda bu olay artık sabrımızı taşıran olay oldu. Artık tahammül gücümüzü taşıran olay oldu. Yani nereye kadar? bu kadar şiddet, bu baskı, bu katliamlar nereye kadar devam edecek. Bundan dolayı kitlemiz, halkımız çok üzgün, çok gergin hepimizin başı sağolsun.” dedi.

Bu olayları şiddetle kınayan Dumlu, “Yardım ve yataklık yapan AKP hükumetini ve IŞİD çetesini şiddetle kınıyoruz. Artık bundan sonra yapılacak her katliamın ve bundan önce yapılan bütün katliamların hesabını soracağız. Yeter artık.” şeklinde konuştu.