Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıda ağır yaralanan ve ameliyat edilen Mert Cömert’in makineye bağlandığı ve bu şekilde yaşatıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da meydana gelen bombalı saldırıda ölen 32 kişi arasında Samsun’dan bölgeye giden 2 genç de yer alıyordu. Aydan Ezgi Şalcı ve Alican Vural’ın hayatını kaybettiği olayda 1 kişinin kayıp olduğu ifade edilirken diğer 4 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Mert Cömert’in de makineye bağlandığı öne sürüldü.

Sosyalist Gençlik Derneği üyeleri ile birlikte Kobani'ye gitmek için Şanlıurfa’ya Samsun'dan 7 genç gitti. Suruç ilçesinde toplanan kalabalık grubun arasına giren canlı bombanın üzerine yerleştirdiği bombaları patlatması sonucu 32 kişi hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi yaralanmıştı. Meydana gelen olayda Samsun’dan giden heyet arasında 2 kişi olay günü hayatını kaybederken, Bafralı olduğu kaydedilen Mert Cömert ise ameliyata alınmıştı. Kafasına ve göğsüne isabet eden şarapnel parçalarından dolayı ağır yaralanan Cömert’in yoğun bakımda bulunduğu ve makineye bağlı olarak yaşatıldığı dile getirildi.