Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın cenazesi İstanbul’a getirildi. Kılıç ailesinin bir yakını, "Terörün dili, dini yok. Siyasiler dilini yumuşatsın. Bu ülke hepimizin!" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yakınları tarafından alınan Ferdane ve Nartan Kılıç’ın cenazeleri, Bursa’nın Nilüfer ilçesine götürülmek üzere yola çıktı. Anne ile oğlunun cenazesi, yarın ikindi namazını müteakip Nilüfer Ataevler Şeyh Edibali Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Bu arada, patlamada yaralandığı bildirilen Kılıç’ın kızı Sinem Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kılıç ailesinin yakınlarından Ünal Uluçay, “Bu işin Kürt’ü Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i yok. Bu topraklar hepimizin. Barış içerisinde yaşamak zorundayız. Bunu herkes böyle bilsin. Siyasiler de artık söylemlerini biraz daha yumuşatsın. Daha ılıman, daha barışçı çağrılar bekliyoruz." diye konuştu.

Uluçay, "Bayramın ikinci günü Suruç’a gitmeden öne Nartan’ın annesiyle de kendisiyle de telefonla görüştük. Çok mutlulardı. Nartan ve kız kardeşi ana vatanları Kafkasya’da öğrenci. Kafkasya’da üniversitede okuyorlardı. Sadece bu iş için buraya gelmişlerdi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Yasemin Boyraz’ın annesi Nazegül Boyraz’ın cenazesi de Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Boyraz’ın cenazesi Maltepe Gülsuyu Cemevi morguna götürüldü.

Yasemin Boyraz'ın kayınbiraderi Kadir Boyraz, "Yani birileri mi canlı bombayı halkın içerisine koydu? diye düşünüyorum. Haberlerde canlı bombaların Türkiye’ye sızacağı iddiaları vardı. Niçin önlem alınmıyor? Bunlara devlet önlem alacak, ben almayacağım." şeklinde duygularını dile getirdi.