Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlama, Kobani'yi yeniden inşa etme çağrısı üzerine ilçede toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri tarafından basın açıklaması yapılırken gerçekleşti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, geçen hafta Kobani’yi yeniden inşa etmek amacıyla gençlik örgütlerine çağrıda bulundu. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişi, çağrıya destek verdi. Grup, topladıkları oyuncaklarla birkaç gün önce Suruç’a geldi. Kobani’ye geçmek için izin bekleyen gençlerin bir kısmı, Amara Kültür Merkezi’ne yerleştirildi. Patlama, işte bu merkeze yerleşen gençleri hedef aldı.

Patlamanın hedefi olan gençler, sosyal paylaşım sitelerinde sabah kahvaltı ederken çekilen fotoğraflarını, Kobani için getirdikleri oyuncaklarla çekilen fotoğraflarını ve Suruç'a otobüste gelirken çekilen fotoğraflarını paylaşmıştı.

Grup, Youtube'a yüklediği videoda şu mesajı vermişti: “Faşist sömürgeci çeteler ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı hep birlikte savunduğumuz Kobanê'yi, SGDF olarak yeniden inşa etmeye gidiyoruz. IŞİD'in saldırıları sonucu harabeye dönen Kobanê kentiyle dayanışmaya gidiyoruz. Şanlı bir direnişle kurtarılan Kobanê'nin inşasında herkesin mutlaka yapabileceği bir şey var. 19-24 Temmuz tarihleri arasında bizimle Kobanê'ye gelerek, yapacağımız oyun parkı ve hatıra ormanı çalışmalarında yer alabilir, inşaat çalışmalarına katılabilirsin."

SGDF’nin Kobanê’deki kampanyaya ilişkin yaptığı çağrı ise şu şekildeydi: "Faşist sömürgeci çeteler ve işbirlikçilerinin saldırılarına karşı hep birlikte savunduğumuz Kobanê'yi, SGDF olarak yeniden inşa etmeye gidiyoruz. Sen de yüreğini yüreklerimizin yanına at 'Kobanê'yi beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' şiarıyla 19-24 Temmuz tarihleri arasında Kobane'ye giden sosyalist gençlerin yürüyüşüne katıl."