Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamanın bir IŞİD intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamada çok sayıda yaralı ve ölünün bulunduğu öğrenilirken, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini gördüğünü belirten görgü tanığının ifadeleri kan dondurdu. İşte Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya dair son dakika gelişmeleri...

Çeşitli kanal ve basın kuruluşların iddiaları arasında en dikkat çekici noktanın patlamayı gerçekleştiren kişinin bir IŞİD intihar bombacısı olduğuydu. Patlama sonrasında açıklamada bulunan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, net bir bilginin olmadığını ve çoğunluğunun İstanbul'dan gelen Kürt ve Türk gençlerin Kobani'ye geçmek için kendisinde yardım istediklerini ifade etti.

Gençlerin Kobani'de 3-4 günlük bir etkinlik gerçekleştirerek kütüphane, park ve orman yapmak istediklerini belirten Buldan, şu an ellerinde net bir ölü ve yaralı bilgisi olmadığını belirtti.

Patlamanın bu gençlerin Kobani'ye geçmek için basın toplantısı yaptıkları sırada gerçekleştiğine dikkat çeken HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın sözlerine ek olarak HDP Milletvekili Leyla Güven de canlı bomba ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Öte yandan çok sayıda yaralı ve ölü olduğu bilgisine erişilirken, Suruç'ta devamlı olarak kan verme çağrısının yapıldığı ve halkın kan vermeye çağrıldığı öğrenildi.

Gelişmeleri sitemizden takip ediniz...


SURUÇ'TAKİ PATLAMANIN DÜNYA BASININDAKİ YANKILARI

ASSOCIATED PRESS: Türk yetkililer, Suriye sınırı yakınlarındaki patlamada en az 27 kişinin öldüğünü, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
REUTERS: Türk İçişleri Bakanlığı, patlamanın "terör saldırısı" neticesinde gerçekleştiğini duyurdu.
 
AFP: Patlama, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki rolünü artırdığı sırada meydana geldi. Bir başbakanlık yetkilisi, patlamada 28 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
BBC: Suriye sınırındaki Türk kasabası Suruç'ta meydana gelen patlamada en az 10 kişi öldü.

CNN:
Türkiye’nin Suriye sınırına komşu Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yaralı var.