HDP Samsun il örgütü yetkililerinden alınan bilgiye göre Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıda ölenlerin kimliklerinin açıklananlardan ikisinin Samsunlu olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi önündeki toplantıya Samsun’dan giden 7 kişiden ikisinin hayatını kaybettiği belirtildi. Son açıklanan rakamlara göre 31 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Samsunlu Aydan Ezgi Şalcı ve Ali Can Vural'ın hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Diğer Samsunlu grupta yer alan Zafer Aydın, Özlem Tunç ve Şevin Söğüt'ün ise durumunun iyi olduğu, Mert Cömert’in halen yoğun bakımda bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan olayı kınayan HDP Samsun il örgütü İstiklal Caddesi’nde akşam saatlerinde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan HDP Eş İl Başkanı Elif İçigen, "Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Kobani'nin yeniden inşasına katılmak için gittiği Suruç ilçesinde katliamla karşılaştı. SGDF'li gençler, Amara Kültür Merkezi bahçesinde basın açıklaması yapmak istediği sırada canlı bombanın patlaması sonucu onlarca genç yaralandı ve onlarca yoldaşımız şehit düştü. Bu canice, hunharca ve barbarlık örneği olan bu saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe Rojava devrimi ve Kobani direnişine, Sosyalist gençliğin, devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır. Bu saldırı 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın ortak barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırmak istediği vardır. Dün Reyhanlı katliamını gerçekleştirenler, Diyarbakır'da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersinde HDP binalarını bombalayanlar bu katliamdan sorumludurlar. Yıllardır IŞİD çetelerine silah, patlayıcı madde, teçhizat yollayarak DAİŞ'e kol kanat geren, sınırları IŞİD'e sınırsızca açan AKP iktidarıdır. Bu katliamların hesabını mutlaka soracağız. Acımız derin, öfkemiz sonsuzdur." şeklinde konuştu.

Atılan sloganların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.