Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 15 Şubat yıl dönümünü bahane ederek olay çıkaran gruba jandarma müdahale etti. Yapılan müdahalede, 2’si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 12 gösterici gözaltına alındı.

Suruç’un Aligör Mahallesi'nde Abdullah Öcalan’ın Kenya'da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü bahane eden ve yasa dışı izinsiz gösteri yaparak yollara çöp konteynerleri, lastik ve barikat kurarak trafiğe kapatan PKK sempatizanı eylemci gruba jandarma müdahale etti. Eylemci gruba biber gazı ve TOMA’lardan basınçlı su sıkarak müdahale eden jandarma, kendisine taş ve cam şişelerle saldıran 2’si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 12 göstericiyi tarla ve sokak aralarında kovalamaca sonucu gözaltına aldı.

Aligör Mahallesi'nde, 15 Şubat’ı bahane ederek yasa dışı izinsiz gösteri düzenleyen, yüzlerini maske ve poşuyla kapatıp Abdullah Öcalan lehine slogan atan yaklaşık 300 kişilik eylemci grup, Suruç Aligör yolu üzerine çöp konteynerlerini devirip kendilerine barikat oluşturarak yolları trafiğe kapattı. Eylemcilerin, güvenlik güçlerinin ‘dağılın’ uyarısına aldırmayıp, polis ve jandarmaya taş ve şişe, camlarla saldırması sonrası jandarma ve polis eylemci gruba müdahale ederek, biber gazı ve TOMA’lardan basınçlı su sıktı. Ara sokaklarda kovalanan eylemciler tarla ve sokak aralarında yakalanarak gözaltına alındı. 2’si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 12 kişi zırhlı araçlara bindirilerek, ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.