Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bomba yüklü otomobil yakalandı. Araç, incelenmek üzere çekiciye yüklenerek Suruç Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün bir polis kontrol noktasına yapılan zaman ayarlı bombalı saldırının şoku henüz tam olarak atlatamamışken bu seferde ilçede Diyarbakır plakalı ve içerisinde bomba ve mühimmat yüklü bir araç yakalandı.

Edinilen bilgiye göre içerisinde terör örgütü PKK ile bağlantılı Suruç nüfusuna kayıtlı 5 kişinin bulunduğu 21 BA 158 plakalı bomba yüklü araç, güvenlik güçlerinin Suruç sokaklarında takibi ve kovalamacası sonrası Dikili mahallesi Kanal sokakta kıstırıldı. Araç içinde bulunan 5 şüpheli gözaltına alındıktan sonra araçta yapılan aramada 6 kilo TNT patlayıcı, 12 el yapımı el bombası, 2 uzaktan kumandalı bomba, 46 molotof kokteyli ve bir tabanca tespit edildi. Güvenlik güçlerinin Şanlıurfa’dan çağırdığı bomba imha uzmanı ekibi, araç içindeki incelemelerini tamamladıktan sonra TNT tipi patlayıcı ve diğer mühimmatları alarak emniyet kriminal laboratuvarında incelemek üzere beraberinde Şanlıurfa’ya götürdü. 21 BA158 plakalı araç daha sonra polisler tarafından bir çekiciye yüklenerek Suruç Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Otomobilin kovalamaca sonucu ele geçirildiğini kaydeden Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, araçta yüklü miktarda patlayıcı bulunduğunu, olayla ilgili de 5 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Olay sonrası Suruç ilçesi adeta polis kordonuna alınırken ilçeye giriş ve çıkış yapan tüm araçlar güvenlik güçleri tarafından didik didik arandı.

Elde edilen bilgile göre Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin yıl dönümü olan 15 Şubat öncesi terör örgütü PKK’nın kanlı bir eyleme hazırlandığı öğrenildi.