Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada 31 kişinin hayatını kaybetmesi, Elazığ’da düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Hozat Garajı'nda toplanan kalabalık grup, Hürriyet Caddesi'nden valilik tarafından yasaklanan PTT meydanına yürümek istedi. Polis tarafından PTT meydanına yürümesi engellenen grup, Hürriyet Caddesi'nde oturma eylemi yaparak, yolu bir süre trafiğe kapattı. Polisin uyarılarının ardından grup, yürümekten vazgeçerek basın açıklaması yaptı.

HDP Elazığ il örgütü adına basın açıklaması yapan Hüseyin Altıntaş: "Bugün Suruç'ta meydana gelen insanlık dışı ve alçakça saldırıyı lanetliyor, saldırıda yaşamım yitiren bütün arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, halkımız ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyoruz. Bugün Suruç'ta bir kez daha insanlık onurunu yitirmiş, barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ettik. Özellikle de Rojava devriminin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobane ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobane etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır. Bu, halklarımıza, Kobane etrafındaki devrimci dayanışma ruhumla kenetlenen yiğit insanlara 'bu dayanışmadan vazgeçin' mesajıdır. IŞID ve benzeri tecavüz ordularının destek aldığı bütün ülkeler ve rejimleri, bu barbarlığın ortağıdırlar. IŞID’e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, demokrasi ve barış isteyenlere her gün tehdit savurup IŞID’in başını okşayan Ankara'daki yöneticiler bu barbarlığın, suç ortağıdırlar." dedi.

Altıntaş, açıklamasının devamında, "Bizler, bütün Türkiye toplumunun şunu net olarak bilmesini istiyoruz: Bizler, demokrasi, adalet ve barış ilkelerimizi hayata geçirme konusunda kararlıyız. Bu ilkeleri, her koşul altında savunmaya devam edeceğiz. Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD benzeri zihniyetlere karşı daha fazla yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır. Bu tecavüz ordusunu kaypak hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır. Biz herkesi, Edirne'den Hakkâri’ye kadar bütün yurttaşlarımız ve kardeşlerimizi IŞİD ve türevlerine karşı Türkiye'de İŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, İŞİD'e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz. Geçici hükümet, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği tedbirlerini almak için her türlü sorumluluğunu yerine getirmekle mükelleftir. PYD'ye karşı orduyu ve on binlerce askeri sınıra yığarak sözde güvenlik tedbiri alan hükümet, Suruç’ta elini kolunu sallayarak bomba patlatanların siyası olarak hesabını vermek zorundadır. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından şu andaki hükümet sorumludur." ifadelerini kullandı.

Toplanan kalabalık grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.