Yoğun kar ve yaşanan kazalar sebebiyle TEM Otoyolu Edirne istikametinde trafiğe kapatıldı. Mahmutbey Gişeler bölgesinde sürücülerinin kontak kapattığı TIR'lar sebebiyle TEM girişi adeta TIR mezarlığına döndü. Sürücülerin saatler süren bekleyişi sürüyor.

Ispartakule mevkiinde yolda kalan araçlar nedeniyle TEM Otoyolu trafiğe kapandı. Mahmutbey Gişeler girişinden itibaren otoyola girişleri engellenen TIR sürücüleri, kontak kapatıp saatler süren bekleyişe başladı. İSTOÇ'a kadar uzanan araç kuyruğu yanısıra Basın Ekspres Yolu'ndan TEM Otoyolu'na çıkışın da dubalarla kapatıldığı görüldü.

Yaklaşık 5 saattir beklediklerini belirten sürücü Fatih İsot "Yanlış tuzlama ve kar küreme olduğu için bu durumu yaşıyoruz. Yanlış yapıyorlar bu işi. Trafiğin açılması için geri taraftan trafik tek şeride düşürülüp devamlı tuzlama ve kar küreme yapılabilirdi. Hava şartları dün belli oldu. Dün de kaldık burada gelişte. Dün 9 saatte geçtik karşıya aynı bu hat üzerinde bugün de yine herhalde 5 saat oldu geleli bilmiyorum kaç saat daha bekleriz. Sadece acıktık, yardım geliyor dediler şu ana kadar gelmedi. Önemli olan yardım değil önemli olan yolun açılması." şeklinde konuştu.

Ercan Özgen ise "6 saattir buradayım. Edirne'ye kadar komple kapalı. Karayollarımızın hizmeti, teşekkür ederiz." dedi. Saatlerdir yolda olduğunu belirten Ekrem Üçler ise, "En kısa mesafede park nerede bulursam çekip yatıcam." diye konuştu.

Tüm şeritlerde kontak kapatan araçlar otoyol girişini adeta TIR mezarlığına çevirdi. Bu durumu fırsat bilen kimi satıcılar ise kar ve tipiye aldırmadan sürücülere kağıt helva, muz ve sigara satmaya çalıştı. Satıcılar, "Helva sigara satıyoruz işler idare eder harçlığımız çıktı. İşler on numara sıfır sıkıntı hava bizi hiç ilgilendirmez." açıklamasını yaptı.

Bölgedeki olumsuz hava şartları ve Ispartakule mevkiindeki kalan araçların kurtarılması çalışmaları devam ediyor.