Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, sürücülerin Ramazan ayında birbirlerine karşı daha saygılı ve toleranslı olmaları tavsiyesinde bulundu. Er, "Oruçlu iken araç kullanma ile oruçsuzken araç kullanma arasında fark çok. Bu süreçte dikkat dağınıklığı çok fazladır. Dikkat dağınıklığına karşı çok daha dikkatli olunmalı." dedi.

Suat Er, Ramazan ayının başlaması dolayısı ile sürücüleri uyardı. Hoşgörü ayı olan Ramazan’da, sürücülerin birbirlerine karşı daha toleranslı, saygılı olmalarını gerektiğini belirten Er, aşırı hızdan kaçınmalarını ve trafik kurallarına harfiyen uyulmasını tavsiye etti.

“Özellikle mesai bitiminden sonra şehrimizin trafiğinde bir karışıklık yaşanıyor.” diyen Er, şöyle dedi: "Buna bir de Ramazan nedeniyle iftar yoğunluğu eklendiğinde bazı caddelerde büyük yoğunluk oluşuyor. Bu yaşanan durum karşısında ticari araç, taksi, taksi dolmuş, otobüs, minibüs sürücü arkadaşlarımız daha sabırlı olmalı. Sabah mesai başladıktan sonra iftar vaktine kadar vatandaşımız mecbur olmadıkça özel araçla caddelere çıkmamalı. İnsanlar oruç nedeniyle diğer günlere oranla daha agresif ve sinirli oluyorlar.”

Vatandaşları aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları gerektiğini de dikkat çeken Er, “Uzun yola çıkan kamyon, otobüs sürücüleri seferi sayılabiliyor. Ama oruç tutan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız uzun yolun vermiş olduğu yorgunluk ve orucun etkisi ile çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Oruçlu değilken ile oruçlu iken kullanılan araç çok fark ediyor. Dikkat dağınıklığına karşı çok daha dikkatli olunmalı.” ifadelerini kullandı.