Adana Taksici Kamyoncu, Kamyonetçi Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, Ramazan Bayramı tatili öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Bayram tatillerinde, karayolu trafiğinde yoğunluğun büyük oranda arttığını ve yaşanan kazalar yüzünden yolların kan gölüne dönüştüğüne dikkat çeken Barışık, “Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. 4 gün sürecek bayram tatilinde, memleket hasreti çekenler, yollara düşecek, Türkiye adeta yer değiştirecek. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemi yaşamayalım. Lütfen, kurallara uyalım, aşırı hız yapmayalım, trafik canavarı olmayalım.” dedi.

Trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılmasının kazaların artmasında önemli etken olduğuna dikkat çeken Başkan Barışık, sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini mutlaka takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerini tavsiye etti.

Barışık, dini bayramlarda meydana gelen trafik kazalarının büyük çoğunluğunun hatalı sollama nedeniyle, sürücü hatalarıyla gerçekleştiğine işaret ederek şöyle dedi: “Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardaki dikkatsizlik de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı, yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Tecrübeli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kural ihlali yapmaz.”