Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, trafik kazalarının ülkemizin en önemli meselelerinden biri haline geldiğine dikkat çekerek, herkesin sorumlu ve bilinçli davranmasını istedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce , Adana Esnaf Odaları Birliği’nde düzenlenen toplantıda, bayram için yollara düşecek sürücülere ve bayram sonrası okul servisi yapacak toplu taşımacılara ‘kurallara uyun’ çağrısı yapıldı.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'in de katıldığı toplantıda, okul servisi taşımacıları ile toplu taşımacı esnafını seslenen Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, "Tatile çıkacaklar, mutlaka araçlarının bakımı ve onarımlarını yaptırmalı, özellikle araçlardaki lastiklerde diş derinliği 1.6 mm altına düşmüşse değiştirilmeli. Yoğunluğa göre önceden dinlenmiş olarak yola çıkılmalı, hız sınırlarına mutlak uyulmalı, takip mesafesine dikkat edilmeli, hatalı sollama yapılmamalı, alkollü araç kullanılmamalı. Emniyet kemeri mutlak takılmalı, cep telefonu ile konuşulmamalı, gece yolculuklarında yol kenarlarında beklerken en az 150 metreden görülecek şekilde ikaz işaretleri kullanılmalı. " dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının açılacak olması nedeniyle, okul servisi sürücülerini de uyaran Akpınar, "Trafik kazalarına dikkat edildiğinde 5 - 14 yaş grubu ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların çoğunlukta olduğu görülmekte. Yarının büyüğü çocuklarımız için her yıl eğitimler vermekteyiz. Bu yıl 24 bin 149 öğrencimize trafik eğitimi verdik. Okul geçidi görevlisi kursu düzenledik. Okul servislerinde ‘okul taşıtı’ yazısı, ışıklı ‘dur’ levhası mutlak bulundurulmalı. Aracın yan taraflarında sarı renkli kuşak olmalı. Camlar sabit ve tel kafesli olmalı. Araç içindeki demir aksamlar yumuşak bezlerle kaplanmalı. Veliler ile haberleşmek için araçta cep telefonu bulundurulmalı. Her öğrenciye emniyet kemeri mutlak takılmalı. Görevli servis personeli bulundurmalı." diye konuştu.