İstanbul’da akşam saatlerinde bastıran kar yağışı trafiği kilitledi. Onlarca araç yollarda kaldı. Vatandaşlar, yolda kalan araçları iterek ilerlemeye çalıştı. Kar ve buzlanma sebebiyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

İstanbul’da akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı, iş çıkışı evlerine gitmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Esenyurt ve Beylikdüzü’nün ara sokaklarında onlarca araç yolda kaldı. Özellikle kış lastiği bulunmayan araçlar, kar ve buzlanma sebebiyle ilerleyemedi. Vatandaşlar yolda kalan araçları iterek ilerlemeye çalıştı. Kar ve buzlanma kazaları da beraberinde getirdi. Elverişsiz hava ve yol koşullarına sürücülerin dikkatsizliği de eklenince çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

VALİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği de yazılı açıklama yaparak TEM Otoyolu’nun Mahmutbey ile Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana geldiği ve araçların E-5istikametine yönlendirildiği belirtildi. Açıklamada, sürücülerin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri istendi.