Yurdun değişik yerlerinde mobese kameralarına yansıyan kaza görüntüleri, sürücü ve yayaların trafik kurallarını hiçe saydıklarını ortaya çıkardı. Mobeseye yansıyan bir görüntüde, kavşakta trafik kuralına uymamaktan kaynaklanan kazada kamyonet, motosikletli bir kişi çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle motosiklet ve sürücüsü savrulurken, motosiklet sürücücü savulduktan hemen sonra mucize eseri hemen ayağa kalkıyor.

Yurdun değişik illerinde meydana gelen trafik kazaları mobese kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Erzincan, Eskişehir, Denizli, Karaman, Erzurum, Sivas, Aksaray, Manisa, Yalova, Batman, Çorum gibi illerde değişik zamanlarda meydana gelen kazaların görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından basın ile paylaşıldı. Meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin dikkatsizliği ve aşırı hız, ışık ihlali sonucu meydana gelen kazaların kimisi maddi hasarla kimisi de yaralamayla sonuçlandı.

Kaydedilen görüntülerde Karaman’da meydana gelen kazada trafik kuralına uymamaktan kaynaklı kaza meydana geliyor. Kazada bir kamyonet seyir halindeki motosikletliye çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle motosiklet ve sürücüsü yol kenarına kadar savruluyor. Savrulma sırasında motosikletten kıvılcımların çıktığı kazada sürücü mucize eseri kurtuluyor ve hemen ayağa kalkıyor.

Erzurum’da kaydedilen görüntüde ise kavşak noktasında kaza meydana geliyor. Yukarıdan hızla gelen otomobil o esnada yolun karşıya geçmeye çalışan başka bir otomobile çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle iki otomobil de savruluyor.

Çorum’da meydana gelen diğer bir kazada ise karşıdan karşıya geçerken dikkatsizlik sonucu kazaya oluşuyor. Karşıya geçmeye çalışan iki yayadan biri seyir halindeki trafikte gelen aracı fark ediyor ve diğer yaya trafikte gelen araca dikkat etmeden yol ortasına fırlıyor ve gelen otomobillerden biri kendisine çarpıyor. Yayanın yardımına çevredekiler yetişiyor.