Erzurum'da geçen yıl serinlemek amacıyla girdiği Büyükşehir Belediyesi'ne ait süs havuzunda elektrik çarpması sonucu vefat eden 21 yaşındaki zihinsel engelli Recep Yıldız'ın ailesi, Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve diğer sorumlular hakkında ölüme sebebiyet vermekten cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Elektrik çarpması sonucu vefat eden Recep Yıldız'ın babası Medeni Yıldız ve amca Yaşar Yıldız, Yakutiye ilçesindeki Atatürk Üniversitesi kavşağındaki süs havuzu önünde basın açıklaması yaptılar. Gözü yaşlı baba Yıldız, oğlunun ölümünde Büyükşehir Belediyesi'nin ağır kusurlu olduğunu söyledi. Oğlunun ölüm nedeniyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'ndan kesin otopsi raporunun geldiğini belirten Yıldız, "Otopsi raporunda oğlumun elektrik çarpması sonucu vefat ettiği belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kusurlu. Güvenlik tedbiri alınmadan neden havuzun hizmet sunumuna göz yumuldu. Burada benim oğlum değil başka bir zihinsel engelli vatandaş, çocuk ya da sarhoş bu suya girip ya da düşüp elektrik çarpması sonucu ölebilirdi. Oğlumun ölümünden sonra bir belediye yetkilisi kapımı açıp başsağlığında bulunmadı. Burada oğlum bir ihmal sonucu öldü. Türkiye'de insan hayatı bu kadar ucuz mu. 21 yaşında bir oğlum öldü, ciğerim gitti. Bu dünyada olmazsa öbür dünyada iki elim de oğlumun ölümüne neden olanların yakasında olacak. Ölüme sebebiyet vermekten yetkililer hakkında dava açacağız." dedi.

Otopsi raporuna göre, yeğeninin elektrik çarpması sonucu öldüğünü dile getiren amca Yaşar Yıldız ise "Yeğenim geçen yıl öldü. Adli tıp otopsi raporu yeni elimize geçti. Yeğenimin ölümünden sonra belediye süs havuzunun kablo ve lambalarını değiştirdi. Bunlar savcılıkta dosyada mevcut. Biz Müslümanız, iman etmişiz. Yeğenimin ölümünden sonra bir yetkili taziye vermedi." diye konuştu.