Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, bakanların katıldığı süslü toplantılarla sağlık sorunlarının geçiştirildiğini söyledi.

İrfan Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendika binasında yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönem yaşandığını, bu dönemde özellikle çalışan memnuniyetinin göz ardı edildiğini, çalışan taleplerin sürekli ötelendiğini kaydetti. Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanlarının ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Korkmaz, "Bunların yanı sıra sağlık çalışanları için tüm memurların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirilerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin 1,5 TL gibi komik ücretlere inmesi ve ekonomik kayıpların dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlar yaşanmaktadır. Emeklilikte bekleyen sefalet ile ilgili de sürekli topun taca atılması çalışanda dayanılacak hal bırakmamıştır. Türk doktorlarının sorunlarına sürekli kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmakta, niteliği olmadan ucuz iş gücü için ince hesaplar yapılarak, yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır." şeklinde konuştu.

'KOMİK ARTIŞLAR MÜJDE DİYE VERİLİYOR'

Sağlık Bakanlığı’nın dün 'Şifa Veren Ele Vefa' adlı bir program düzenlediğini hatırlatan Korkmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle belirtmek isteriz ki Bakanlık hiçbir zaman sağlık çalışanlarına vefa göstermemiştir. Şifa veren elleri sorunları ve dertleri ile baş başa bırakmıştır. Süslü toplantılarla bu işi geçiştirmeyi adet edinmiştir. Bu toplantıda Sayın Başbakan sağlık çalışanlarının hakları ile ilgili bazı açıklamalar yapmıştır. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapacağız demiştir. Bir saatlik nöbet ücreti bir doktor için şu anda 7 TL, ebe hemşire arkadaşlarımız için 4,7 TL’dir. Bu komik ücretlerin yüzde 50 artması çok büyük bir müjde midir ? Nöbet ücretlerinde gerçek bir müjde verilmek isteniyorsa bir saatlik çalışma karşılığında alınan ücret nöbet ücreti olarak ödenmelidir."

'70 YAŞINA KADAR ÇALIŞMAK DEĞİL, EMEKLİLİKTE İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Korkmaz, Bakanlığın sağlıkçıların 70 yaşına kadar istenirse çalışabileceklerini açıkladığını ancak kendilerinin 70 yaşına kadar çalışma değil, emeklilikte rahat etmek ve insanca bir ücret almak istediklerini vurguladı. Korkmaz, "Bunun için döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. Bugün şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasına yönelik düzenleme var olmasına rağmen tam uygulanmıyor. Gözaltı süresini uzatınca şiddete çözüm mü bulunacaktır? Yıpranma payı ile ilgili çalışma yapılıyormuş, yıpranma payı için 1 senedir aynı sözler söyleniyor. Somut bir adım, ortaya çıkmış bir icraat yok. Artık siyasetçinin iki dudağı arasından öteye gitmeyen vaatlerden bunalan çalışanlar devletin somut adımlarını, hayata geçen uygulamalarını görmek istiyor." şeklinde sözlerini tamamladı.