Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun sembol isimlerinden Sütçü İmam, türbesi başında dualarla anıldı.

Semerkand İl Temsilciliği ile Gönül Dostları Derneği, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü etkinleri kapsamında, Sütçü İmam'ın türbesinde program düzenledi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Daha sonra düşman ilk kurşunun atıldığı Uzunoluk Meydanı'nda kurulan stantta çete kıyafeti giyen bir kişi Sütçü İmam'ı canlandırdı. Etkinlik kapsamında katılımcılara süt dağıtıldı. Sütçü İmam'ı canlandıran kişiden süt almaya gelen vatandaşların heyecanlı olduğu gözlendi.

Sütçü İmam'ın torunu Alaaddin Türkkorur, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kahraman" şehrin vefalı insanlarının dedesini unutmadığını söyledi.

Dedesinin milli mücadele sırasındaki davranışının gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirten Türkkorur, şunları söyledi:

"Mesleğini süt satarak sağlayan dedemin hayatı burada canlandırıldı ve halkımız büyük bir teveccüh gösterdi. Bu organizasyonla adeta kurtuluş günlerine gittik. Dedemizle bir kere daha iftihar ettik. Vefalı Kahramanmaraş halkının güzel bir etkinlikle Sütçü İmam'ı anması bizleri mutlu etti. Çünkü Sütçü İmam bütün Kahramanmaraş'ın dedesidir. Sütçü İmam ruhunun çocuklara aşılanmasını arzu ediyoruz."

Semerkand İl Temsilcisi Tacim Hoylu ise Sütçü İmam'ın farklı kişiliğini, sosyal yönünü ortaya çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.