Türkkorur, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) görevli bir akademisyenin Mersin'de tespit ettiği yeni böcek türüne dedesi Sütçü İmam'ın ismini vermesini kınadığını ifade etti.
     Sütçü İmam'ın ''milli bir kahraman'' olduğunu anımsatan Türkkorur, şunları kaydetti:
     ''Bilimsel araştırmalara karşı değiliz ancak halka mal olmuş birinin isminin böceğe verilmesi doğru bir şey değil. Bir kahramanın ismi böylesi bir hayvana verilebilir mi- Bu yanlıştan dönülmesini ve verilen ismin değiştirilmesini istiyoruz. Bu isim derhal değiştirilmelidir. Biz aile olarak dedemizin isminin tekelini üzerimizde tutmak istemiyoruz. Halka mal olmuş bir kahramanın sahibi Kahramanmaraş halkıdır. Ancak hiçbir ülke kahramanının adı 2,4 milimetrelik bir böceğe verilemez. Dedemin isminin bir böceğe verilmesine izin vermeyeceğiz.''
     Türkkorur, yapılan yanlıştan dönülmemesi halinde Sütçü İmam'ın ailesi olarak mahkemeye başvurarak hukuki yönden haklarını arayacaklarını ifade etti.
    
     -''Rektör Karaaslan''
    
     KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilim dünyasında yeni bulunan bir türe bir kurumun adının verilmesinin o kuruma duyulan saygıyı ifade ettiğini belirtti. Karaaslan, şunları kaydetti:
     ''Bu durum kesinlikle böyledir. Ama bazı arkadaşlarımız farklı değerlendirmiş olabilir. Arkadaşımız kesinlikle iyi niyetli. Yaptığı çalışmayı heyecanla bize getirmiş. Duyduğu saygıdan dolayı böyle bir ismi uygun görmüş. Bir de bu ismi üniversite yönetimi olarak biz vermedik. Kendisi de üniversitenin adı olarak bunu uygun görmüş. Biz böylesi bir eleştiriye ihtimal vermiyorduk. Çünkü iyi niyetli bir çalışma.''
     KSÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sakine Serap Avgın tarafından Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan yeni böcek türüne ''Epuraea Sütçüimamun'' adı verilmişti.