Şanlıurfa’da bugün gösterime girecek olan ‘misafir’ adlı tiyatro oyunu Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un ölümü nedeniyle iptal edildi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un ölümü nedeniyle ulusal yas ilan edildiği Türkiye’de tiyatro programları da iptal edildi. Şanlıurfa’da gösterime girmesi beklenen ‘misafir’ adlı tiyatro oyunu da bu kapsamda iptal edildiği duyuruldu. Alınan bilet paraları ise Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iade edilecek.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ‘Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu bağlamda ülke genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesindeki bütün programlar iptal edilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bu akşam saat 20;00 da Büyükşehir Belediye Konferans ve Sergi Salonu’nda gösterime girecek olan, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz organizesinde, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Konya Devlet Tiyatrosu’nun Ömer Naci Topçu yönetiminde; sahnelenen ve 2 perdeden oluşan ‘Misafir’ adlı oyun iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bilet paralarının iade edilebileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden bilet alan vatandaşlarımız biletleri müdürlüğümüze iade etmeleri halinde bilet paraları kendilerine iade edilecektir.”