Samsun’un Çarşamba ilçesinden geçen Yeşilırmak Nehri'nde vatandaşlar suyun yükselme tehlikesine rağmen oluşan adacıklarda balık tutuyor.

Bir yıl içinde 2 kişinin mahsur kaldığı ırmakta kimi vatandaşlar tehlikeye rağmen balık tutuyor. Çarşamba’nın içinden geçen Yeşilırmak Nehri üzerinde 3 ayrı baraj bulunuyor. Bu barajlar normal olarak suyun ne zaman tutulacağını ve salınacağını bildirmek zorunda değiller. Barajdan salınan su 4 dakikada ırmakta yükselmeye başlıyor. Balık tutanlar ise bulundukları adacıklarda bu sürede suyun yükselmesini anlayamayabiliyor. İlçe belediyesinin merkez boyunca ırmak çevresine ördüğü duvarlar ve perforje demirlere rağmen ırmağa inip balık tutanlar, canlarını tehlikeye atmaya devam ediyor.

Şubat 2014 tarihinde balık tutmak için Yeşilırmak Nehri'ne giden 36 yaşındaki inşaat işçisi Mustafa Kutbay, Suat Uğurlu Barajı'ndan su salınınca, ırmağın suyunun yükselmesiyle Köprünün altında mahsur kalmıştı. Kutbay hemen 155’i aramış, polis ile itfaiye tarafından ip merdivenle kurtarılmıştı.

10 gün önce de Yeşilırmak'ta balık tutmak için Çarşamba ilçesi Ali Fuat Başgil Köprüsü ayağına inen 4 kişiden biri olan 16 yaşındaki Seyfullah G. de, ırmaktaki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte mahsur kalmış, Seyfullah G., köprüden merdiven uzatan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.