Bursa'da, üzerinde tabanca ile yakalanan kişi, "Gemlik'te bir köftecinin tuvaletinde buldum silahı" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği ekipleri, bir kişinin üzerinde silah taşıdığı ihbarı üzerine E.Y.'nin evinin önünde beklemeye başladı. Evine gelen E.Y. polis ekiplerince durduruldu. Yapılan üst aramasında bir adet tabanca ve bu silaha ait 5 mermi ele geçirilen E.Y., polis merkezine götürüldü. Verdiği ifadesinde tabancayı, İstanbul'dan gelirken Gemlik'te girdiği bir köftecinin tuvaletinde bulduğunu öne sürdü. E.Y., şunları kaydetti: "Gemlik yakınlarında ismini bilmediğim bir köfteciye girdim. Köftecide tuvalete gittiğim zaman klozetin üzerinde üzerinde 'P. Beretta-Armi Roma' yazılı silahı ve içinde şarjöre takılı 7 adet mermiyle birlikte buldum, Silahı aldım ve B.Y. adına kayıtlı plakasını hatırlamadığım aracın torpido gözüne koydum. Daha sonra kent meydanında bir gazinoya silahla birlikte gittim. Eve geldiğim zaman ise polisler beni durdurdu." Cumhuriyet Savcılığı, "6136 Sayılı Ateşli Silahlı Kanunu'na muhalefet" suçuyla ilgili soruşturma başlattı.

HAVA ATEŞ EDEN KİŞİ TABANCAYLA YAKALANDI
Karacabey ilçesinde bir araç sürücüsünün tabancayla havaya rastgele ateş ettiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Bandırma Caddesi üzerinde durdurdukları araçta bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirdi. Olayla ilgili otomobilde bulunan H.A. ve F.K. isimli iki kişi gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen şüpheliler hakkında, "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokmak ve 6136 Sayılı Ateşli Silah Kanunu'na muhalefet" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.