Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars milletvekili adayları Zeki Nacitarhan, Erkan Karagöz ve Aysel Sadak İltaş, Kars'ta iktidar adayları için üniversite ve kaymakamlığın seferber olduğunu ileri sürdü.

CHP Kars milletvekili adayları, yaptıkları yazılı basın açıklamasında, demokrasinin kaçınılmaz koşulu olan özgür ve demokratik seçimlerin bir ülkenin geleceğini belirlemede en önemli unsur olduğunu kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti. Adaylar, bu süreç içerisinde tüm kamu görevlilerinin vazifelerini ifa ederken tarafsızlıklarını hiçbir şaibeye yol açmayacak şekilde sürdürmesinin hem anayasal bir zorunluluk hem de siyasi etik ve kişisel bir ahlak olduğunu dile getirdi. Adaylar, bu ilkeler ışığında faaliyet göstermesi gereken ve topluma ait olan Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) halkı aydınlatma ve bilgilendirme görevini yerine getirirken eşitlik ilkesine aykırı davranarak, sadece mevcut siyasi iktidar milletvekillerine imkan sağlaması konusunda rektörlüğün tavrını esefle kınadıklarını bildirdi.

'KAYMAKAMLIK DEVREDE, MUHTARLAR İKTİDAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARIYLA BİR ARADA'

Açıklamada adaylar, "Aynı ilkeler doğrultusunda hareket etmesi gereken Kars ili Susuz ilçesi Kaymakamlığını da ilçeye bağlı muhtarlar ile mevcut siyasi iktidar milletvekillerini yemekli toplantı düzenleyerek seçim ilkelerine aykırı davranışından dolayı kınıyoruz.
Halkın iradesinin zorlama ve etik olmayan yöntemlerle ipotek altına alınmaması gerektiğine inancımız demokrasiye olan inancımızdır. Bu inançla yolumuza devam edeceğimize ve bu tür antidemokratik istismarlarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşmayı borç biliriz." ifadelerine yer verdi.