Antalya Barosu Avukatı Umut Çiftçi, kadına yönelik şiddet ve taciz olaylarına karşı her zaman mağdur olanların yanlarında olacaklarını bildirdi.

Avukat Umut Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, Manavgat'ta geçen yıl nisan ayında cinsel taciz olayına bağlı bir intihar olayı ile ilgili davada müdahil olduklarını kaydetti. Olayın geçen yıl Manavgat Askerlik Şubesi'nden meydana geldiğini belirten Çiftçi, sanık Ö.T.'nin taciz ve mobbing baskılarından bunalarak, 2014 yılı Nisan ayında bizzat çalıştığı askerlik şubesinde intihar eden ve mesai arkadaşlarının zamanında fark etmesiyle son anda ölümden dönen mağdure bayan memur H.Ç. ile ilgili açılan 'Cinsel Taciz' kamu davasına, Antalya Barosu adına Manavgat Temsilciliği Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, müdahale talebinde bulunduğunu kaydetti.

1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) ve Kadın Ayrımcılığının Önlenmesine Dair Sözleşme (CEDAW) gereği; mağdurun isteği üzerine sivil toplum örgütlerinin ve kamu kuruluşları adına bu davaya müdahil olduklarını belirten Av. Çiftçi, belirlenen suçlara ilişkin soruşturma ve adli takibatın yapılması sırasında mağdura yardım ve destek vermesi olanağının sağlanacağı gerek ulusal, gerek uluslararası düzeyde kabul edildiğini ifade etti. Çiftçi, şu bilgileri verdi:" Bu bağlamda iç hukukun bir parçası haline gelen ilgili sözleşmeler ve tüm yasal mevzuat gereği; Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği Kadın Hakları Komisyonu, tacize uğrayan ve intihara kalkışan bayan memura yardım ve destek olmak için bugün buradadır ve kurulma amacına uygun olarak, taciz ve şiddete uğrayan tüm kadınlara her şekilde yardım ve destek olmaya devam edecektir."