Gazeteci yazar Taha Akyol, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Saray-Hükümet ilişkisiyle ilgili açıklamalarında haklı olduğunu söyledi. Akyol, “Açıkça hükümetle Saray arasında bir görüş ayrılığı var. Bu sadece Kürt meselesindeki bir görüş ayrılığı gibi değil, yetki konusunda da bir görüş ayrılığı var. Cumhurbaşkanı kendisini hala partisinin lideri gibi hala başbakan gibi devlet başkanı sıfatıyla bu yetkilere sahip bir insan olarak görüyor.” dedi.

Taha Akyol, katıldığı bir programda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son günlerdeki açıklamalarını değerlendirdi. “Bülent Arınç’ın çıkışını doğru buluyorum.” diyen Akyol, “Birikmiş bir ıstırabın ifadesi olarak görüyorum. Good Governance denilen iyi yönetişim ilkesinin savunması olarak görüyorum. Arınç, bir hukukçu olduğu için herkesin Anayasa’yla kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde hareket etmesini savunuyor. Temenni ederim Bülent Arınç’ın bu çıkışı AK Parti içinde, parti içi demokrasi ve hukuk devleti fikrinin gelişmesine vesile olur. Açıkça hükümetle Saray arasında bir görüş ayrılığı var. Bu sadece Kürt meselesindeki bir görüş ayrılığı gibi değil, yetki konusunda da bir görüş ayrılığı var. Cumhurbaşkanı kendisini hala partisinin lideri gibi hala başbakan gibi devlet başkanı sıfatıyla bu yetkilere sahip bir insan olarak görüyor. Bülent Arınç da ‘bu ülkenin bir hükümeti var’ diyor.” şeklinde konuştu.

Tartışmanın sürüp sürmeyeceğiyle ilgili fikirlerini aktaran Akyol, “Seçimlere kadar çok fazla bir şey olacağını zannetmiyorum ama seçimlerde de sonucu milletvekillerinin niteliği belirleyecek.” ifadelerini kullandı.