Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte tahliye kararı verilen polislerden Mustafa Demirhan'ın babası Erdal Demirhan, ”Annesi bir aydır yatıyor, her gün ona Mustafa’dan selam söylüyorum. Sadece göz teması var. Bir şey yapamıyor. Onun için Allah hepsinden razı olsun. Vatan için millet için bir şeyler yaptılar” dedi.

Sahur operasyonunda tutuklanan eski İstanbul Mali Şube Teknik Büro Amiri Mustafa Demirhan’ın babası Erdal Demirhan, tahliye kararlarının ardından diğer aile fertleriyle birlikte büyük sevinç yaşadı. Konuyla ilgili konuşan Demirhan çok sevinçli olduklarını söyledi. Demirhan,”Valla o kadar sevinçliyiz ki, kamuoyu da zaten biliyor. Eşim de hastanede Hacettepe’de yatıyor bir aydır da acilde. Bize bir mutluluk kaynağı oldu. Türk devletine çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz oğlumuzu çağırdı görev yaptılar, oğlumuz çağırdı Silivri’ye koydular. Yusufiye’de birer Yusuf oldular medresede. Oradakilerin hepsi Hamza yüreklidir. Türk devleti de şuanda kararını verdi, bunlar yine görevlerine de inşallah dönecekler. Bizim farklı olarak işte annesini görecek. Annesi onu bekliyor. Yani o kadar sevinçliyiz. Ben İstanbul’a karşılamaya gidemeyeceğim ama hastamızdan dolayı. Şuanda gelinim torunum hepsi Silivri’de bekliyorlar. Cenab-ı Allah bu günleri de geçirir. Yani devletimiz bizim için başımızın üzerindedir. Her söyleyen kötü söz sahibi bulacaktır. Bizlere Paralel, Haşhaşi dediler, hiçbirini kabul etmiyoruz, başımız dik ve Orta Anadolu’nun Türk milliyetçisi insanlarıyız. Bizlere vatan hainliğini isnat edenler başını öne eğecekler. Kelimeler duygular çok farklı cenabı Allah bir daha gençlerimize bunları yaşatmasın” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN HEPSİ VATANIN SEVEN, HARAMA EL UZATMAYAN KİŞİLER”

Tutuklananların hepsinin vatanını seven kişiler olduğunu belirten Demirhan, "Harama el uzatmayan kişiler. Hepsi pırlanta gibi çocuklar. Bu süreçte bu çocukların hepsini tanıdım, aileleririni tanıdım, Silivri’leri yaşadık. Gittik, giderken de kaza yaptık, her türlü zorluğu da yaşadık. Of demedik ah demedik, devletimiz bunu uygun görmüş. Demesinler ki Roma’da hâkimler var, Türkiye’de de hakimler var. Yanlış kararlar verenlere de bu hukuk onlara da lazım olacak. Yani bu hukuksuzluğu devletimize saygımızdan sustuk halen de susuyoruz. Evet iktidarlar geçici kişilerin elinde olabilir ama bu Türkiye Cumhuriyeti bizim, evlatlarımızı veriyoruz bu devlete, gereğini de yapacaktır. Çok mutluyuz. Mübarek aylar başladı. Bizlere de ayrı bir şeref oldu. Bekliyorduk, gönlümüz bekliyordu. Şartları bilmiyorduk, çok olağanüstü bir şey oldu. Annesi bir aydır yatıyor, her gün ona Mustafa’dan selam söylüyorum. Sadece göz teması var. Bir şey yapamıyor. Onun için Allah hepsinden razı olsun. Vatan için millet için bir şeyler yaptılar. Yani biz pişman değiliz, 9 aydır 9 sene de yatabilirdi. Bu ülkede 250 bin kişi Çanakkale’de gitmiş vatan için, o Yusufların hepsi için Kabe’de dua edildi, umreye gidenlerin hepsi oruç tutanların hepsi her yerde bunlara dualar etti. Bu tatlı bir acıdır. Şimdi isteğimiz görevlerine yeniden dönmeleri. Biz kimseden kin tutmuyoruz. Kimsenin cezalandırılmasını istemiyoruz, insanlar yaptıklarından utansın, biz İslam'ın ’erdiği ahlak ve şuurla. Çocuklarıma da ilk söyleyeceğim budur kin tutulmasın. Herkes görevini yapsın, onların utancı onlara, bizim alnımızın paklığı bizlere yetmez” ifadelerini kullandı.