Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün, tahliye kararı veren hakimlerin tutuklanmasıyla kararın hukuki değil siyasi olduğunun anlaşıldığını söyledi. Başkomiser Mehmet Işık'ın eşi Semra Işık ise tahliye kararı çıktığı gün geldikleri cezaevinde, askerlerin lavaboya gitmesine bile izin vermediğini belirtti.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yurt Atayün’ün kızı Elif Atayün ile Başkomiser Mehmet Işık'ın eşi Semra Işık yakınlarını cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Elif Atayün, babasının ve tutuklu polislerin moralinin iyi olduğunu söyledi. Elif Atayün, "Hukukun elbette bir işleyeceğini inançları tam. Biz de onları gördük çok mutlu olduk. Zaten her zaman onlardan moral alıyoruz." dedi.

Tahliye veren hakimlerin tutuklanmasına tepki gösteren Atayün, "Hukuksuzca yapılan bir sahur operasyonunun hukuktan ziyade siyasi olduğunu herkes tahliye kararları açıklandıktan sonra gördü. Ülkemizde Anayasa askıya alınmış durumda. Tahliye kararları veren hakimler dahi tutuklanıyor. Yani adalet saraylarında, devlet yönetimlerinde Anayasa tanımaz, insanlar şuan oraları işgal etmiş durumda. Ama bir her zaman diyoruz; hukuk bir gün işleyecek. Yapılan hukuksuzluklara atılan imzalara ve bu yapılanlara imza atan herkes tarafsız ve bağımsız mahkemelerde hesap verecek. Biz bundan şüphe duymuyoruz. Siz de duymayın. İnancımız tam." şeklinde konuştu.

Babasının yerine seçim çalışmalarına başladığını anlatan Atayün, şunları söyledi: "Bir yandan da seçim çalışmalarımız devam ediyor. Yarın Ankara Şentepe'de bir seçim ofisimizin açılışını yapacağız. İnşallah ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz."

'EŞİM BEBEĞİNİ İLK KEZ AÇIK GÖRÜŞTE GÖRDÜ'

Bir aylık bebeği ile ziyarete gelen Başkomiser Mehmet Işık'ın eşi Semra Işık ise "Bir ay önce doğum yaptım. Bebeğim bugün ikinci kez babasını gördü. İlk görüş kapalı olduğu için ancak camın arkasından görebilmişti. Tabii ki bu çok zor bir durum. Babası bebeğini göremeden büyüyor. Şuan çok değiştiğini söyledi. Tabii biz katlanmaya çalışıyoruz. Şöyle bir durum var ki tahliye kararı çıktı. Eşim şuan tutuklu değil. Şuan yine onun ayağına geldik. Tutsak olarak tutuyorlar burada. Tahliye kararına uyulmak zorundadır. Uyulmuyorsa bu uymayanların suçudur, bizim değil." diye konuştu.

"Tahliye Akşamı o heyecanla buraya geldik. Bebeğimle, kızımla beraber geldik." diyen Işık, "Sabaha kadar bekledik burada kararların uygulanmasını. Şu çok kötü bir durumdur ki; burada o akşam çok yoğun önlemler alındı. Ben yeni doğum yapmıştım. Daha 20 günlük geldim buraya ve ameliyatla gerçekleştirdim doğumumu. Lavabo izni istedim askerlerden. Bu çok doğal bir izindir. İnsanlık halidir. Buna izin vermediler. Sabaha kadar beklettiler. Artık gittim geldim. 2-3 kere gittim geldim ve en son 3 gidişimde izin verdiler. Ben bunu kimseye anlatmak zorunda değilim ama Müslüman Müslüman'a bunu yapmaz. Ben bayanım ve ameliyatlıyım, hastayım sonuçta. Bunlara maruz kaldık. Biz bu vatanın evlatlarıyız ama nelere maruz kalıyoruz. Tahliye kararı olduğu halde olmayan hukuka başvuracağız. Hukuk yok şuanda.Güvendiğimiz Allah'tır. Allah her şeyi açığa çıkaracaktır." şeklinde konuştu.