Tahşiyecilere yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla ilgili 14 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan 4 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında bulunan eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, "Biz de çok soruşturma yürüttük. Biz bu şekilde fezlekeler savcılara götürsek muhtemelen bizi kovalarlardı." dedi.

Mahkemenin tahliye kararının ardından eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Yasin Koyuncu, Selçuk Ocaktan ve Ufuk Yıldırım 23.00 sıralarında Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden tahliye edildi. Tufan Ergüder'i avukatı Hüseyin Ataol, eşi Hacer Ergüder, anne babası, kardeşi ve yakınları karşıladı.

KALBİM SİLİVRİ'DE ARKADAŞLARIMLA KALDI

Yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunduğunu belirten Ergüder tahliyesiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "En başından beri bizimle ilgili olan iddiaların boş olduğunu hep söyledik. Avukatlarımızda bunu vurguladı. Savunma verdiğimiz dönemlerde de sürekli bunu söyledik. Evet ben şuan serbest kaldım ancak şu kadarını net olarak söyleyebilirim ki kalbim aslında burada kaldı. Silivri'de arkadaşlarımla kaldı. Onlarında bir an önce buradan çıkmasını temenni ediyorum. Benim ki artık bir sevinç değil tabi ki. Buradaki arkadaşlarımın da hepsinin ne kadar suçsuz olduklarını çok iyi biliyorum. İlk fırsatta çıkmalarını ümit ediyorum."

Kaldıkları F Tipi Cezaevi'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından insan haklarına aykırı olarak tespit edilmiş bir cezaevi olduğunu hatırlatan Ergüder; "Burada gerçekten ciddi tecrit koşulları altında kaldık. Pek çok yalnız kalan vardı. Biz 3 kişi beraber kalıyorduk. Ben başta Hidayet Karaca ve diğer arkadaşlarım olmak üzere hepsinin en kısa zamanda serbest kalmalarını bekliyorum." dedi.

ÇOK BAŞARISIZ BİR İDDİANAME

Hukukun tecelli etmesi, işletilmesi taraftarı olduğunu belirten Ergüder, zaman alsa da kusursuz olduklarının ortaya çıkacağını söyledi. Hazırlanan iddianameyi görme şansı olup olmadığı sorulan Ergüder, şu cevabı verdi: "İddianameyi görme şansım oldu. İddianameyle ilgili şunu söyleyebilirim. İddianame olarak çok başarısız bir iddianame. Bizde çok soruşturma yürüttük. Biz bu şekilde fezlekeler savcılara götürsek muhtemelen bizi kovalarlardı. Bu fezlekelerle, böyle bir iddianameyle dava açılmasını garipsiyorum."

Ergüder açıklamalarının ardından bir süre daha kendisini bekleyenlerle görüşüp ailesiyle birlikte cezaevinden ayrıldı.

KAZIM AKSOY TAHLİYE EDİLMEDİ

Savcı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme 5 kişinin tahliyesine karar vermiş, Kazım Aksoy, bir başka soruşturmadan tutuklu olduğu için tahliye edilmemişti.