Adana'da, sosyal medya üzerinden Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasındaki kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün ardından 'tahrik edici bir video paylaştığı' iddiasıyla 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, adı açıklanmayan kişilerin 21 Şubat 2015 günü, sosyal medya adresi üzerinden konu ile ilgili kamuoyunu tahrik edici bir video paylaşımında bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, şöyle denildi: "İl Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı detaylı çalışmalar sonucu, paylaşımda bulunan şüpheli şahıs belirlenerek yakalanmıştır. Şüpheli şahıs 'İzmir’de gerçekleşen elim olaydaki öğrencinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüldüğünü ve tanıdığı iki arkadaşı ile bu mizansen videoyu kendi imkânları ile kurgulayarak hazırladıklarını ve kendi sosyal paylaşım sayfasında yayınladığını' beyan etmiştir. Konu ile ilgili şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca adli tahkikat başlatılmış olup çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Tüm vatandaşlarımızın sağduyularını muhafaza edecekleri noktasında inancımız tamdır."