El Kaide terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle ‘Tahşiyeciler’ olarak bilinen gruba yönelik operasyona ilişkin dava, ‘yetkisizlik’ iddiasıyla Yargıtay’a gönderildi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Tahşiyeciler’e kumpas’ iddiasından tutuklanan polislerin suçtan zarar görmediğine hükmetti. Aynı iddia kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da cezaevinde tutuklu bulunuyor.

İstanbul Adliyesi’nde başlayıp daha sonra Bakırköy’e gönderilen Tahşiyeciler davası 5 yıldır devam ediyor. El Kaide terör örgütü bağlantısı gerekçesiyle toplamda 40 kişinin tutuksuz yargılandığı davaya Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Davanın tutuksuz sanıkları Bünyamin Ateş, Mehmet Nuri Turan, Mustafa Kaplan ve Hacı Tunay Yaman ile diğer sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu.

Davanın teknik takibinde görevli polisler, ‘bu davada sahte delil oluşturduğu’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Müvekkillerinin zarar gördüğünü belirten polis avukatlarının davaya müdahil olma talebi, ‘Suçtan zarar görme ihtimalleri olmadığı' iddiasıyla reddedildi.

Mahkeme Başkanı Enes Sevgi, ‘silahlı terör örgütü kurma, yönetme, örgüt üyesi olma, silah bulundurma’ gibi suçlarından dolayı örgütün Muş merkezli faaliyet gösterdiğini, suç yerlerinin İstanbul yargı çevresi içindeki yerlerde olduğunun iddia edildiğini, Türkiye’nin birçok ilinde sanıkların yakalanmalarının yapıldığını, ayrıca sanıkların ikamet yerlerinin ve yakalama yerlerinin de değişik yerler olduğunu belirterek mahkemenin yetkisiz olduğuna karar verildiğini açıkladı. Başkan Sevgi, dava için başka bir mahkemenin yetkilendirilmesi için dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderildiğini açıkladı.

‘DOSYANIN ALLAH’IN MAHKEMESİNE GÖNDERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Dosyanın Yargıtay’a gönderilmesini olumlu karşılayan sanık Mustafa Kaplan, “Türkiye’de hukuk yeni yeni işlemeye başladı. Mahkemenin bakacak bir şeyi yok ki. Bu ceza davası değil, siyasi davadır. Bu burada hallolmaz ki.” dedi. Kaplan, bir gazetecinin, “Hangi mahkemeye gönderilmesini bekliyorsunuz?” sorusuna da, “Allah’ın mahkemesine!” cevabını verdi.