Polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepki gösteren Süheyla Kamit isimli kadın, yüzüğü ve küpelerini bozdurarak parasını bankaya yatırdı.

Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya’nın yönetimine polis baskını ile el konulması kararına Malatyalı vatandaşlar da tepki gösterdi. Erken saatlerden itibaren Bank Asya Malatya Şubesi’ne giden vatandaşlar paralarını yatırmak için sıraya girdi. Yüzüğü ile küpesini bozdurarak Bank Asya’ya yatıran Süheyla Kamit, haberi akşam saatlerinde duyduklarında hukuksuz yönetim değişikliğine üzüldüklerini belirtti. Takılarını bozdurarak Bank Asya’ya yatırdıklarını söyleyen Kamit, “Akşam haberi duyunca üzüldük. Akşam açık olsa akşam buraya para yatırmaya gelecektik. Sabah hemen küpe ve yüzüğümü bozdurdum yatırdım. Daha önce de para yatırmıştık. Bir Müslümana bu tür haksız el koyma yakışmıyor.” dedi.

Uzm. Dr. Emir Burak Yalçın da “Artık zulüm olarak ifade etmekten bunaldık. Çorbada tuzum olsun diye ben de bir miktar para yatırdım. Yazık günahtır artık uğraşılmasın. Bıraksınlar artık insanlar rahat rahat yaşasın. Ben ki siyasetten bu kadar nefret ediyorum. Beni bile bir siyasi görüşe zorladılar. Bu kadar insanların üzerine gidilmesin.” diye konuştu.

Betül Acar ise takılarını paraya çevirdiğini, borç bularak Bank Asya’ya yatırdığını ifade etti. Bank Asya yönetiminin değiştirilmesinin hukuksuz olduğunu söyleyen Acar, gerekirse yorganını bile satarak yatıracaklarını dile getirdi. Alican Karasal da yönetim değiştirilmesinin hukuksuz olduğuna inandığını belirtti. Bu uygulamayı kınadığını anlatan Karasal, elinde bulunan parayı Bank Asya’ya yatırdığını kaydetti.

Müberra İnan isimli kadın da akşam saatlerinde haberi duyduğunda çok üzüldüğünü ifade etti. İnan, elindeki tüm parayı banka şubesine getirerek yatırdığını kaydetti.