Süt toplama araçlarına takılacak görüntülü takip cihazlarıyla aktarımlarının önüne geçilecek.

Mali genel kurulda 2015 yılı hedeflerini açıklayan Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, bu senenin en önemli önceliğinin sütte bakteri oluşumunun önüne geçme ve süt toplama araçlarının hijyeni olacağını söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ve MASÜB'ün hazırladığı projesi kapsamında süt toplama araçlarını sıkı kontrol ve takibe alacaklarını belirten Ay, "Proje kapsamında süt toplama araçlarına özel cihazlar takarak, toplama araçlarından birbirine süt aktarımının önüne geçeceğiz. Araçlara takılacak cihaz süt aktarımını ve sütün aktarımında hijyen şartlarına uyulup uyulmadığını görüntü olarak kayıt altına alacak. Gayemiz toplanan sütün soğutma tanklarına Avrupa Birliği(AB) standartlarında ulaştırmak. Aynı zamanda sütte bakteri oluşumunun önüne geçmek." diye konuştu.

Manavgat'ta mevsimine göre günlük 35 ile 40 ton süt üretildiği bilgisini veren Ay, hazırladıkları projeler kapsamında 30 tonunun soğutma tankına girdiğini söyledi.

Bilal Ay, 2015 hedefleri arasında sütün yüzde 100'nü soğutma tankında toplamak olduğunu ifade etti.

MASÜB'ün olağan mali genel kurulunda 2005 yılından bu yana birliğe aidatını ödemeyen ve hayvancılık faaliyetinde bulunmayan 80 kişinin üyeliği oy birliğiyle silindi. 80 üyenin bugüne kadar birliğe toplamda 35 bin lira borçlanın olduğunu belirten Ay, bugün üyelikleri olan 80 kişinin değişik nedenlerden ötürü bugün hayvancılıkla bir ilişkilerinin olmadığını tespit ettiklerini söyledi.