Zonguldak'ta 6 metre yükseklikten dereye uçan otomobildeki 4 kişiden 2'si hayatını kaybetti. İki yaralı, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaza, Zonguldak - Ankara karayolunun Karaman Çayköy mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Karaman'dan Çaycuma istikametine giden 34 BZB 45 plakalı hususi otomobil sürücüsü Mustafa Karabacak (45) önündeki TIR'ı solladığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otomobil yön levhasını yıktıktan sonra 6 metre yükseklikten dere yatağına uçtu. Yaklaşık 50 metre taklalar atan otomobil istinat duvarına çarparak durabildi.

Kazayı gören vatandaşlar araçta bulunan sürücü Mustafa Karabacak, Hatice Karabacak (79), Ayfer Kocaoğlu (56)nun yardımına koştu. Motor bölümünden alev alan otomobili vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile söndürdü. Vatandaşlar arabadan fırlayan 13 yaşındaki Aleyna Sagay'ı sudan çıkararak dere yatağının kenarına taşıdı.

Olay yerine gelen Zonguldak İl Afet ve Durum Müdürlüğü ekipleri otomobilde sıkışan sürücü ve iki kadını kurtarma çalışmasına başladı. Otomobilden çıkarılan ve durumu ağır olan sürücü Mustafa Karabacak ile Aleyna Sagay, ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık ekipleri otomobilden çıkarılan Hatice Karabacak ile Ayfer Kocaoğlu'nun öldüğünü belirledi. Cenaze aracına alınan iki kadının cansız bedenleri Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan sürücü Mustafa Karabacak'ın iç kanaması olduğu ve ameliyata alındığı, 13 yaşındaki Aleyna Sagay'ın ise Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

KIZ ÇOCUĞU ARABADAN FIRLAMIŞ, SUYUN İÇİNDEYDİ

Olayı gören vatandaşlardan Hakkı Temek, otomobilin TIR'ı sollamaya geçtiği sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini gördüğünü ve aracın dere yatağına uçmasının hemen sonrasında yardıma koştuğunu söyledi. Temek, "TIR'ı sollarken bir anda dengesinin bozulduğunu gördüm. Araba yalpalamaya başladı. Bir şeyler olacağını sezinleyince arabayı kenara çektim. O arada araba dereye uçtu. Hemen koşarak aşağıya indim. İnmeden önce bir araç durdurdum ve 155 i aramasını istedim. Aşağıya indiğimde 12-13 yaşlarında bir kız çocuğu derenin içerisindeydi. Aldım suyun içerisinden kenara çektim. Daha sonra insanlar hepsi, geldiler. Önce şoför çıkarıldı. Sonra iki bayan, iki bayanın öldüğü belirlendi. Şoför yaşıyordu. Ama durumu ağırdı. Ağzından siyah kan geliyordu. Küçük kızın bilinci yerindeydi. 'Sürücü baban mı?' diye sorduğumuzda 'Hayır, dayım' diyerek cevap verdi." dedi. Polis ve jandarma olayla ilgili tahkikat başlattı.