Manisa T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cumartesi gecesi rahatsızlanan ve taksi parası olmadığı için hastaneye gidemeyen mahkum Abdullah Akgün'ün (31) sabah koğuş arkadaşları tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Rahatsızlanması üzerine çağrılan 112 Acil Servis ekibinin iğne yapıp gittiği Akgün, yatağında sabah koğuş arkadaşları tarafından ölü bulundu. Cezaevindeki mahkumlar, Abdullah Akgün'ün dönüş parası olmadığı için hastaneye tedaviye gidemediğini ileri sürdü.

CHP Manisa Milletvekili ve Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi Özgür Özel, cezaevine giderek konu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Mahkumlarla da görüştüğünü belirten Özel, Abdullah Akgün'ün cebinde taksi parası olmadığı için hastaneye götürülmediğini öğrendiğini söyledi. Bu ölümün, defalarca dikkat çektikleri bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Özel, "Aslında ülke için bir sağlık skandalı yüzünden meydana geldiğini görmüş durumdayız. Abdullah Akgün adında bir mahkum hayatını kaybetti. Dün saat 22.30 sıralarında üşüme, titreme ve yüksek ateş şikayetiyle 112 çağırılıyor. 112 geldiği zaman hastayı muayene ediyor." dedi. Bu durumdaki vakalarda sorunla karşılaşıldığını aktaran Özel, "Orada hastanın ateşi var ve normal şartlarda hastanın hastaneye götürülmesi lazım. 20'ye yakın mahkumun teyit ettiğine göre, eğer açık cezaevinde rahatsızlanırsanız ve ambulans sizi hastaneye götürürse geriye kendi imkanlarınızla dönmeniz gerekiyor. Cezaevi ile hastane arası 26 kilometre uzaklıkta. Taksi ücreti ise 50 liradan aşağı tutmuyor. Bu nedenle hiç kimsesi olmayan ve hiç parası olmayan bu mahkum hastaneye gidemiyor." diye konuştu.

Cezaevinde kurum hekimi olmadığını da öğrendiğini belirten Özel, "Ben cezaevi yetkilileri, gardiyanlarla, savcıyla, hastanın koğuş arkadaşları ve 100'den fazla mahkumla görüştüm. Genel olarak herkesin üzerinde durduğu sorun şu oldu: Burada bir kurum hekimi yok. Aile hekimliği uygulaması ile Sağlık Bakanlığı bütün kurum hekimlerini aldı. Kurum hekimi olmadığı için hastayım diyenin durumunu değerlendirecek kimse yok." şeklinde konuştu.