Bursa’da saatteki hızı 100 kilometreyi aşan lodosun devirdiği Timsah Arena Stadyumu inşaatındaki vincin düşme anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Acemler’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Timsah Arena Stadyumu inşaatındaki devasa vincin düştüğü yol üstünde seyir halindeki bir taksi ezilmiş, sürücü hayatını kaybetmişti. Bursa-İzmir, Bursa-Ankara yolunu tamamen kapatan vincin düşme anı bir güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Görüntülerde, vincin sabah saat 05.42 sıralarında anayola şiddetli bir şekilde düştüğü görülüyor. Bu sırada yoldan geçen birkaç araç kıl payı kurtulurken, Karacabey istikametinden Bursa’ya gelen ticari taksinin vincin kaltında kaldığı görülüyor. Vincin düşmesi ile etrafa kıvılcım yayılıyor, büyük bir toz bulutu kısa sürede ortalığı kaplıyor.

Vincin düşeceğini akşamdan tahmin ettiklerini söyleyen Necmettin Çalışkan, şunları söyledi: "Akşam vincin sallandığını görünce düşeceğini tahmin ettik. İlgili firmayı aradık ama telefonlarımıza cevap veren olmadı. Lodos etkili olduğu günden beri biz bu vincin düşeceğini tahmin etmiştik. Sabah erkenden geldiğimde vincin devrildiğini gördüm. Bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrenince üzüldük."