Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümü nedeniyle Taksim Dayanışması, 31 Mayıs Pazar günü Gezi Parkı’nda buluşma çağrısı yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ali Çerkezoğlu, “31 Mayıs'ta kaybettiğimiz canlarımızı anmak üzere karanfillerimizle büyük bir coşkuyla barışçıl olarak saat 13.00 de Gezi Parkı’na hep birlikte gidiyoruz. İstanbulluları bütün Türkiye’yi gezide bende vardım diyen herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümü nedeniyle Taksim Dayanışması Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili konuşan Dr Ali Çerkezoğlu, 31 Mayıs Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Taksim’de toplanma çağrısı yaptı.

Çerkezoğlu, “Ne başlangıcı bilinen nede sonu olan bir süreç belki çok öncesinden korlanan bir ateşin 2013 ün mayısının sonunda patlamalarıydı. Bunun etkileri sürüyor ve sürecek. Başlatıcısı sahibi de yok o yüzden bitiricisi de yok. Kime kızmasın bu herhangi bir partiye karşı da yapılmış bir şey değil. Herhangi bir partiyi düşürme amacıda yok. Gezi kapitalizme karşı insanı yok sayan, ruhsuz, her şeyi beton olarak gören rantçı zihniyete karşı insanı, yaşamı savunan hayvanları, doğayı, yeşili savunan bir hareket. Bu nedenle biz burada herhangi bir amaan bahsetmiyoruz. Belki yaşanan o halkın direnişini, haklı öfkesini hatırlatmak için yeniden 31 Mayısta 31 Mayısı odağına alan hatırlatma buluşmaları yapacağız. Ankara’da, Adana’da her yerde arkadaşlarımız ne yapar bilemiyoruz. Zaten gezinin özelliği de bu; ne bir yerden emir alır ne bir yere emir verir. Ne boyun eğer ne de kimsenin boyun eğmesini ister. Bu nedenle İstanbul’da Taksim Dayanışması bileşeni bütün kurumlarla ve gezide emek harcayan, katılan şöyle ya da böyle gezide bende vardım diyen herkesi davet ettiğimiz bir büyük buluşmadan söz ediyoruz. Takvimimiz 30 Mayıs cumartesi günü yine Gezi'nin bütün bu yansıması olan dev gezi resminin açılışıyla sanatçı dostumuz Haydar beyin büyük emek sarfettiği bu tablonun açılışıyla başlayacak. Saat 14.00 de gezinin bu mekanda gezinin açılışı için herkesi davet ediyoruz." diye konuştu.

31 Mayısta yine her zaman ki gibi Gezi Parkı’na gidiyoruz diyen Ali Çerkezoğlu, "Ama öyle başkalarının yüklemeye çalıştığı misyonla değil. Hesaplaşmaya çalıştıkları, provoke etmeye çalıştıkları bir duyguyla değil. Gezi Parkı’na gezi ruhuyla şarkımızla, sözümüzle kararlılığımızla gidiyoruz. 31 Mayısta kaybettiğimiz canlarımızı anmak üzere karanfillerimizle büyük bir coşkuyla barışçıl olarak saat 13.00 de Gezi Parkı’na hep birlikte gidiyoruz. İstanbulluları bütün Türkiye’yi Gezi'de bende vardım diyen herkesi bu buluşmaya davet ediyoruz. Yine aynı gün 2 farklı parkımız da Abbasağa ve Özgürlük Parkı’nda büyük bir gezi buluşması yapacağız herkesi davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.