Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümünde Taksim Dayanışması, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan mimar Mücella Yapıcı, ilk günkü taleplerinin hala geçerli olduğunu söyledi. Yapıcı, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale etmek uğruna etik bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları sonucunda bugün, 27 Mayıs 2013 te bu çabalar Türkiye tarihinde belki de son derece amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştür.” dedi.

Gezi Parkı olaylarının 2. yıldönümünde Taksim Dayanışması bir basın toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası Büyükkent Şubesinde düzenlenen ve İngiliz coğrafyacı David Harvey’inde konuk olarak katıldığı toplantıya mimar Mücella Yapıcı, Dr. Ali Çerkezoğlu ve basın mensupları katıldı.

Olaylar sırasında iktidarın hukuk tanımaz bir şiddet uyguladığını söyleyen Yapıcı, “Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale etmek uğruna etik bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları sonucunda bugün, 27 Mayıs 2013 te bu çabalar Türkiye tarihinde belki de son derece amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştür. Taksim Dayanışması’nın 2012 den beri sürdürdüğü sağlıklı kentleşmeyle ilgili ülkenin milyonlarca yurttaşına daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş ve 31 Mayıs 2013 tarihinde ülkenin dört bir yanına yayılarak evrensel bir boyut kazanmıştır. Ve biz bugünlerde biz bu evrensel direnişin ve Türkiye tarihinin belkide bugüne kadar yaşadığı en barışçı, en haklı bu direniş çığlığının ikinci yılını idrak ediyoruz. Buna yıldönümü demek doğru değil biz inanıyoruz ki hep birlikte gezi süreci bitmiş bir süreç değil. Hala devam eden bir süreçtir. O nedenle Taksim Dayanışması olarak bu yıl bütün dünyaya her yerdeyiz diye seslenmek istiyoruz. İlk günkü taleplerimizden asla vazgeçmiş değiliz. Yitirdiğimiz canların mahkemeleri devam ediyor, hala cezasızlık olanca hızla sürmekte. Özellikle gözünü kaybeden arkadaşlarımız 31 kişi olarak tespit edilmiş durumda. Onların bir yandan davaları sürdürülmekte bazı olumlu sonuçlarda o davalarda bugünlerde almaya başladık. Ancak hukuksuzluk ve cezasızlık çok ciddi bir şekilde devam etmekte. Onun için ilk günkü taleplerimizin de yitirdiğimiz canların, kayıplarımızın da arkasındayız.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan David Harvey, "Gezi Parkı olaylarıyla başlayan bu süreç daha sonra Brezilya’da önce başkent ardından da 60-70 kente sıçradı. Akıllardaki soru şu; ‘Neden politik güçler legal protestoları istemiyor ve bunları askeri güçlerle bastırmaya çalışıyor?’ şöyle bir şey diyebilirim antik şehirleri sermayenin yatırım yapacağı araçlar olarak oluşturuyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasında ise, “Bizler işçiler, işsizler, emekçiler, güvencesizler, göçmenler, öğrenciler, halklar yani görmezden geldikleriniz. Görüyor musunuz biz artık her yerdeyiz. Parkta direnen kırmızılı kadınlar, Taksim Meydanı’nda piyano çalan sanatçılar, duran adamlar TOMA suyu karşısında bedenini siper edenler olarak her yerdeyiz. Penguen kanallarının önünden ayrılmayan plaza çalışanları, meydanlarda kandil kutlayan yeryüzü sofraları kuranlar olarak her yerdeyiz.” denildi.