Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bir grup kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de kadın cinayetlerini protesto etti.

Beyoğlu Tünel'de bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, kadın cinayetlerini protesto etmek için Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı kadınlar yere yatarak, öldürülen kadınları temsil etti. Ellerinde ‘Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet’, ‘Kardeşimin hesabını soruyorum’ yazılı pankart ve dövizler kaşıyan kadınlar, ‘Yaşasın 8 Mart yaşasın mücadelemiz’, ‘ Kadın cinayetlerini durduracağız’ şeklinde slogan attı.

Galatasaray Meydan’ına kadar yürüyen grup, daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu emsilcisi Gülsüm Kav yaptı. Kav, AK Parti’nin kadın hayatının her alanına karıştığını belirtti. Toplumun yarısını oluşturan kadınları AK Parti’nin yok saydığını söyleyen Kav, “Kadınların doğumundan, hayatın her evresine müdahale eden AKP, toplumun yarısı olan kadını yok sayıyor. Sadece oy istemek ve çocuk istemek için seslendiği kadınların mücadele ile kazandığı haklara saldırıyor. ‘Fıtrat’ diyor ki; ‘kadın eşit değildir’ diyor, her gün kadınları aşağılıyor, hedef gösteriyor, işsiz bırakıyor, kürtajı yasaklamaya kalkıyor, kılık kıyafetine, nasıl bir evde yaşayacağına, ekmeğine, okuluna, her şeye dil uzatıyor.” diye konuştu.

Kav, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AKP sermaye için iç güvenlik paketleri hazırlarken, kadınlar için toplumsal yaşamın bütünü güvensiz hale geliyor. Kadınlar çalışma alanında sömürülüyor. Aile yaşamında, evlerinde ve sokakta saldırıya uğruyor, taciz ediliyor, öldürülüyor. Bu ülkede kadınlar, geçen günlerde Antalya’da olduğu gibi polis gözetiminde de öldürülüyor. Balkondan atılarak öldürülüyor. Okul yollarında öldürülüyor. Bu ülkede kadınlar eceliyle ölmüyor. Bıçakla, pompalı tüfekle öldürülüyorlar.”