Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı ve bir grup dernek üyesi, Taksim Mescidi’nde verilen sela sonrası, şehitler için Taksim Meydanı’nda barış güvercini uçurarak vatandaşlara Antep fıstığı ve baklava dağıttı.

Gaziantep Tanıtım Günleri’nin başlangıç ve bitiş tarihlerini duyurmak için etkinlik düzenlemek istediklerini belirten Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, “Bugün burada Gaziantep Dernekleri Federasyonu olarak uzun zamandır emek verdiğimiz, organizasyonunu en güzel şekilde planlamaya çabaladığımız Gaziantep Tanıtım Günleri’nin duyurusunu sizlerle paylaşmak için toplandık. Ama Dağlıca’daki ve Iğdır’daki terör olayları sevincimizi kursağımızda bıraktı. Sizlere Gaziantep’in en güzel lezzetlerini, en tatlı müziklerini, folklorunu, el sanatlarını en renkli biçimde sunmak tanıtmak isterdik, ama maalesef acımız taze ve derin. Milletimizin her ferdi gibi biz de terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Teröre lanet pankartı önünde açıklama yapan Güçtekin, “Şimdi huzurlarınızda teröre lanet, barışa katkı yapmak amacıyla sembolik de olsa, barış güvercinlerini uçurmak istiyoruz. Ardından Gaziantep baklavasını ve Gaziantap fıstığını sizlerle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Basın açıklaması sonrası Federasyon Başkanı Güçtekin ve üyeler barış güvercinlerini uçurarak, Taksim Meydanı'ndan geçen vatandaşlara ve turistlere Antep fıstığı ve baklava dağıttı.