İstanbul Beyoğlu’nda eylem yapan grup, Suriye’deki iç çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye gelmeye çalışan sığınmacıların geçişine izin verilmemesini protesto etti. Basın açıklamasında Suriyelilerin misafir değil kardeş olduğu dile getirildi.

Kendilerini DurDe Platformu olarak tanıtan bir grup saat 19.00’da Taksim Galatasaray Lisesi önünde toplandı. ‘Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir. Kardeşime dokunma’ yazılı pankart açan grup, ‘Suriye halkı yalnız değildir’, ‘Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük’ şeklinde slogan attı. Platform adına basın açıklamasını okuyan Gonca Şahin, IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışmalardan kaçan binlerce kişinin günlerce sınırda beklediğini hatırlattı. Türkiye sınırında bekleyenlerin IŞİD militanları tarafından geri götürülmek istendiğini ifade eden Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ise IŞİD militanlarını izlemekle yetindiğini öne sürdü. Şahin, Türkiye’nin sınırdaki bu tutumunun kınadıklarını dile getirdi.

Suriyelileri kardeş olarak gördüklerini söyleyen Gonca Şahin, herkesi Suriyelilere sahip çıkmaya çağırdı. Türkiye’nin tutumunu değiştirmesi gerektiğini savunan Şahin, Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerden Türkiye’ye sığınmak isteyen herkes için kapıların açık tutulması gerektiğini belirtti. Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.