Beyoğlu zabıta ekipleri, İstiklal Caddesi ve bağlı sokaklarda kaldırım işgaline yönelik denetim yaptı. Denetleme sırasında malzemelerine el konan esnaf ile zabıta arasında tartışmalar yaşandı.

Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil ekipler, dün akşam saatlerinde İstiklal Caddesi ve bağlı ara sokaklarda kaldırım ihlali denetimi yaptı. Zabıta ekipleri, kurallara uymadığı iddiasıyla bazı işyerlerine ait masa, sandalye ve ısıtıcılara el koydu. Kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle toplanan malzemeler zabıtaya ait kamyonetlere yüklendi. Uygulama esnasında malzemelerine el konan esnaf ile zabıta ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. İşyeri çalışanları masa ve sandalyeleri vermek istemeyince gerginlik yaşandı. Tartışma araya girenlerin tarafları sakinleştirmesiyle büyümeden bitti. Zabıta görevlilerinin müşterilerin önündeki masaları da özel eşyaları kaldırdıktan sonra aldığı görüldü.

El konulan masa, sandalye, ısıtıcı ve benzeri eşyalar kamyonetlerle yüklenerek Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü.