Adana’da, Şakirpaşa Havaalanı’ndan taksiye binerek, Mersin’e giden kadın yolcunun, araçta unuttuğu cüzdanında bulunan 73 bin 500 dinar, 600 dolar ile kredi ve kimlik kartları sahibine teslim edildi.

Havaalanı Birlik Koop Taksi’de çalışan 77 yaşındaki Recai Dayan, dış hatlardan çıkarak, aracına binen biri bayan diğeri erkek müşteriyi, gece 23.00 sıralarında Mersin’e götürdüğünü, dönüşte aracında temizlik yaparken, gördüğü cüzdana baktığında içerisinde çok miktarda para, kredi ve kimlik kartı ile evrakları gördüğünü söyledi.

Hava limanında uzun yıllar personel olarak çalışıp, emekli olduktan sonra taksiciliğe başladığını belirten Recai Dayan, benzer olaylarla defalarca karşılaştığını, her defasında da unutulan eşya ve paraları sahibine teslim ettiğini belirtti. Bu defa da durumu derhal Hava Limanı Taksi Koop Başkanı Umut Baykan’a ilettiğini, ardından Birlik Başkanı Kazım Barışık’a geldiklerini ifade etti.

Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) Başkanı Kazım Barışık da bulduğu içi para ve evrak dolu cüzdanı, sahibine teslim etmek üzere kendisine gelen Taksici Esnafı Recai Doğan’ı erdemli davranışından dolayı, topluma örnek göstererek, teşekkür etti.

Başkan Barışık, “Günümüz şartlarında böyle dürüst insanlara ihtiyacımız var. Recai kardeşim, örnek bir davranış göstererek, sahibine ulaştırmamız için cüzdanı bize getirdi. Allah ondan razı olsun. Kendisine ve birlikte bana gelen kooperatif başkanı Umut kardeşimize de teşekkür ediyorum. Benim esnafım böyle erdemli bir davranış gösterdiği için de Recai Dayan kardeşimizi takdirle karşılıyorum.” dedi.

Daha sonra yapılan telefon görüşmelerinde, Mersin’de bulunan Zerin Doğan isimli bayana ulaşıldı. Doğan, cüzdanı bulan taksici Recai Dayan’a, zamanı olmadığı için Adana’ya gelemeyeceğini belirterek, kendisinin Mersin’e gelmesini rica etti. Dayan da, müşterisinin ricasını kırmayarak Mersin’e gitti ve cüzdanı teslim ettiğini, küçük bir bahşiş verdikten sonra birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdiğini, ancak basında görünmek istemediği için fotoğraf veremediklerini bildirdi.