Vali Altıparmak'ın verdiği resepsiyona bürokrasi, siyaset, iş, sanatmedya dünyasının tanınmış isimleri, askeri erkanda katılırken, Çolak gecenin en ilgi çeken davetlisiydi. Çolak, yeni yüzüne alıştığına söylerken, "Yeni yüzüme alıştım, ailemle yaşıyorumö dedi. Vali Altıparmak, Çolak ile yakından ilgilendi.

BU yılki Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un Kundu'daki lüks oteli Mardan Palace'ta yapıldı. Ev sahibi Vali Ahmet Altıparmak ve eşi Özden Altıparmak, balo salonu girişinde davetlileri kabul etti. Altıparmak çifti, davetlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Geceye Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Ak Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte çok sayıda davetlinin yanı sıra Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli yapılan Turan Çolak da katıldı.
Davetlilerin salonda yerini almasıyla birlikte Antalya Devlet Senfoni Orkestrası 65 kişilik orkestrası J. Strauss'un 'Yarasa Uvertürü' ile konserine başladı. Şef Cemi Can Deliorman yönetiminde parçaları seslendiren orkestranın solistliğini Şenol Talınlı ve Esin Talınlı çifti yaptı.

Davetlilerle tek tek ilgilenen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yüz nakli olan Turan Çolak'ı da unutmadı. Vali Altıparmak, Çolak'ın elini sıkarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Davette olmaktan mutlu olan ve göz kapaklarındaki bandajlar dikkat çeken 35 yaşındaki Turan Çolak ailesiyle yaşadığını söyledi. Hastanede fizik tedavisi süren Çolak, "Yeni yüzüme alıştım, ailemle yaşıyorumö diye konuştu. Çolak, 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu'nun en çok ilgi gören davetlisi oldu.

Davet, 10. Yıl Marşı'nın bayraklar eşliğinde söylenmesi ve havai fişek gösterisi ile son buldu.

Turan Çolak'a, Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 15 Mayıs tarihinde Uşak'ta intihar eden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilmişti. Çolak, Türkiye'de 4'ncü yüz nakli yapılan hasta olma konumunda.