Samsun’un Havza ilçesinde bir tamir atölyesinde çıkan yangında; bir otomobille birlikte işyeri tamamen kül oldu. Yangında işyeri sahibi 2 kardeş yaralandı.

Yangın Havza'daki küçük sanayi sitesindeki tamir atölyesinde meydana geldi. Otomobil tamiri işiyle uğraşan Emre Çelik(28) ve Bilgin Çelik (24), 06 N 9587 plakalı aracı liftle kaldırarak araç deposunda benzin almaya çalışırken, benzin hortumundan bilinmeyen bir nedenle savrulan yakıt yanan sobanın üzerine sıçradı. Olayda araç alev alırken işyeri de bir anda alev topuna döndü. İtfaiye ekibinin olay yerine gelmesi sonucu yangın kısa sürede söndürülmesine rağmen araçla birlikte işyeri kullanılamaz hale geldi.

Görgü tanıkları, yangından önce patlama sesi duyduklarını, yangını sonradan fark ettiklerini, yanan dükkanda bulunan Emre ve Bilgin Çelik kardeşlerin yaralı olarak çıkarıldığını, Emre'nin durumunun ağır olduğunu anlattı.

Yaralılar 112 Acil ekiplerince önce Havza Devlet Hastanesi'ne ardından da Samsun'a sevk edildi. Yaralıların sevki için ambulans helikopter talep edildiği, olumsuz hava şartları nedeniyle bu talebe cevap verilemediği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.